NEW SHIT..

BOHEMICANA.BUBBLEROOM.SE


lets go and cut some hair!


jag är ju inte vidare rädd att satsa lite när man klipper sig. det är ju bara hår. de växer ut igen. i värsta fall får du  bara gå runt med en mössa på huvudet i några månader. eller bara skaffa lite självfötroende och göra det bästa av det.

efterbilder kommer snart... hejsvejs!

idag blir det plugg

LOTS, of it.

Antar att det är plugg jag får använda mina lediga tisdagar till, då jag aldrig pluggar annars. Sen ska jag också klippa mig idag.....


I'm like a junkie without an addiction

Suttit och gråtit lite i min säng... undrandes vad livet är till för. Vi är ju bara människor allihoppa. Vi föds, vi dör.Vi är bara produkter som blev till av en slump. Vad är meningen med att vi ska hålla på å tro att vi är något, att vi ska tro att vi är så speciella, att alla är unika. Måste vi tro så jävla mycket om oss själva? Kan inte allt bara vara enkelt? Måste det ligga något stort jävla mysterium under allt? Nej? Jag vet inte. Hela min livslust är bara som bortblåst. Varför finns jag äns? Jag ska ju ändå dö. Det är något mellan födseln och döden som kallas för livet.. Vad som händer där är en individuell fråga. Men just nu känner jag bara tomhet. Detta bara slog mig idag när vi hade naturkunskap B och min lärare började prata om cancer. Idag var också mamma på sjukhuset och tog lite kontroller och skulle kolla en fläck på levern. Min lärare sa att om cancern når levern är det mycket allvarligt, man kanske bara har 2 månader kvar att leva. Jävla fitta alltså. Förlåt men jävla kukhelveteslärare, har hon någon jävla aning om vad hon pratar om. Vet att hon bara gör sitt jobb men ursäkta, har hon ens övervägt att tänka tanken att någon kanske (som hon sa; många har säkert någon relation med någon cancersjuk här) står nära någon som just nu kämpar mot cancer? Fyfan. Hon pratade också om massa grejer som orsakade cancer.. Fick mig att bli rädd för allt. Jag som inte brukar ta åt mig av sånt. Kanske bara var för att hon hade skurit upp mig så mycket när hon pratat om cancer så att jag sög åt mig av allt. Hon hade för första gången fångat mitt intresse (grattis eva-lena). Så efter lektionen var jag totalt nere. Oro, ångest och döden fyllde min hjärna, sprängfulla tankar. Slutade med att jag och Stephanie la oss på en bänk och filosoferade om meningen med livet. Försökte verkligen suga åt av någon bra livsfilosofi. Men det hjälpte inte. När mamma sen kom hem senare idag och sa att det på levern bara var cystor som alla har, så lättade det mig. Men fortfarande har inte denna djupt frågande känslan av vad själva jävla meningen med hela livet är klarnat för mig.

Antar att det är en evig fråga vi aldrig får svar på. Vi får helt enkelt vara beredda på allt & leva för dagen.


passport to lifeprecis som kenza ska jag också fixa mitt pass idag!(stalker) ska också passa på att övningsköra.

jag ska ju till new york på höstlovet så det är ju bra att ha ett fungerande pass då.

Idag har jag för övrigt också vart i skolan och lekt. stephanie och jag djupfilosoferade om livet efter naturkunskapen, där läraren pratade om cancer. jättekul. jag blir så jävla orolig och förvirrad. det är så mkt i livet som man kan få cancer & andra sjukdomar av. man ska inte röka, dricka, äta dålig mat, å massa annat. för då kan man få cancer och DÖ. jag vet att jag inte behöver röka, eller så. klart som fan. man jag blir ändå så orolig. jag vill kunna leva mitt liv som om varje dag vore den sista. lev idag. men jag vill inte ligga på en sjukhussäng vid 40 års ålder och vara döende i lungcancer. MEN jag ockar inte tänka så heller. tänker man för mycket på döden så glömmer man leva, tänker man bara att man kommer få massa sjukdomar så får man förmodligen det också, eller i värsta fall så glömmer man bort att verkligen leva. försökte få lite smarta och bra visdomsord av sara, min vän, hennes livsfilosofi, för hon är alltid så lugn, hon äter & röker vad hon vill. hon sa att man ska leva idag och ta itu med problemen när de uppstår, typ.

jag ska verkligen försöka.

det är endast det förflutna som hindrar dig från nuet

very bad update im so sorry. men jag har inte haft någon vidare bra tillgång till internet under helgen..
Men nu är jag hemma kära vänner! Min kamera var helt fuckad i helgen, kunde max ta sju bilder och sen sa den att minnet var fullt?? say what in the but liksom?. jaja. några fina bilder blev det iaf. inge vidare intressanta med jag är grymt stolt över min "frukostbild", very fashy.

Själva helgen då, Linköping. Kom dit vid 4 i fredags med värdens bästa buss, buss4you, typ fåtöljsäten? Oscar hittade mig på hållplatsen och skjutsade mig hem på sin 200kronors cykel. Sen lekte vi med hans roomies första kvällen, andra kvällen kom massa andra kompisar från sthlm för att fira Bauwie (en av hans roomies), de spelade fifa, guitar heroes & gjorde sådana där killgrejer, jag kände mig lite utanför ibland och lekte med datorn istället, osocial som jag är. Men sen, lite senare begav vi oss ut för att utforska linköping. vi var på en klubb som hette Platå där de spelades modern musik i en liten men cool lokal. finfint. Natten/morgonen spenderades för att sova i ankis säng med oscar och anki. väldigt tätt & svettigt, vaknade mitt i natten med mensvärk, dock hade jag ingen mens men det var en väldigt härlig noja när man ligger i mitten av två killar. mys.


min frukost, dag 1. + teen vogue


fifapojkar. ungefär en fjärdedel av grabbgänget. observera pizzakartongerna i bakgrunden..

oscar leker med sin lilla anka i sängen.

och jag just nu då.. bara för att, liksom.

mitt lilla band jag har runt pannan är egentligen ett armband man ska vira runt handleden,
det är från indien och betyder lycka. glasögonen är mammas gamla, from those old times.

Jäklar vad långt det blev! tog ett tag det här. jaja, nattnatti världen.
i veckan blir det very bra update, becås i love my blågg so much, sleep tight!

Linköping -igen.

hejhejhejsvejs idag åker jag till linköping igen. Endast en tillfällighet att det blev två helger i rad. Men denna helg sover jag faktiskt över. najs. ska bo tsm med hans två roomies.. de är mkt roliga & pålitliga (??) ska ta bussen, bus4U (fyndigt) har tydligen jääättesköna stolar och internet sa pojkvän, så jag hoppas allt går bra. tar inte med mig datorn, ska faktiskt PLUGGA köerteori å sån nödvändig skit på resan.. frågan är bara var själva bussterminalen är? *jättelost* får väll fråga ngn vänlig själ på centralen som vanligt.

jäjä. nu ska jag packa. bajbaj.


jag och favoritkaffekoppen (långt ord frågetecken)


its me dude

Gjorde ett test på en dejtingsida hihi,ett personlighetstest.. det var väldigt långt & seriöst, till och med så långt att jag glömde bort att gå till skolan. Here it goes..Du fattar ofta beslut rent instinktivt. När du bestämmer dig för något är din känsla för rätt och fel viktigare än rationella argument.

Ditt behov av förändring och äventyr är större än hos de flesta människor. Ibland uppskattar du dock även okomplicerade vardagsrutiner.

Ditt behov av förändring och äventyr är större än hos de flesta människor. Ibland uppskattar du dock även okomplicerade vardagsrutiner.

Du anpassar dig endast till en viss del efter andras förväntningar. Det är viktigt för dig att vara dig själv och att stå för dina åsikter, men du förblir ödmjuk när du umgås med andra.

Du reagerar ofta mycket starkt i emotionella situationer, men hanskas trots det mycket bra med stress. Det händer att du bliv överväldigad av dina egna känslor.

Du spekulerar gärna och söker efter dolda sammanhang mellan information och verklighet. Att bara lita till ren fakta är för långtråkigt för dig.

Du befinner dig hellre i en varierande och innovativ omgivning än i en strukturerad och stabil omgivning. Du passar bäst ihop med en person som inte uppskattar traditionella värderingar och som är öppen inför förändringar. För att ni ska uppnå ett lyckligt förhållande är det mycket viktigt att ni liknar varandra inom detta område.


avreagera mig

jag måste avreagera mig. inte för att jag känner kenza eller blondinbella. men det som kenza kämpat för så länge & framför allt sett fram emot, försvinner rakt framför näsan på henne. Självklart kan inte blondinbella hjälpa att mtv valde henne (eller?) men att inte äns NÄMNA kenza i hennes inlägg är ju bara surt. jag hade faktiskt börjat gilla bella, efter att hon skakat av sig sin förra ytliga, provocerande bloggpersonlighet och faktiskt börjat framstå som en ganska jordnära, cool, driven, inspirerande schyst tjej, så rycks allt det där bara bort på en mikrosekund. Nu är hon tebax på ruta ett med hatkommentarer och smutskastning.

VAD I HELA FRIDEN SKA BLONDINBELLA MED SIN PIPIGA RÖST göra i new york?
tänk om kenza åkt.. snygg, cool, cool röst, BÄST. blondinbella är väll inte ens så musikintresserad?

Hon gillar politik & luncher på Fresco. De kunde ju valt någon som skulle passa in lite mer där? Suck.

"Jag känner att jag inte passar in i det här. Allt handlar ju bara om pengar, publicitet, kändiskap, mer pengar. När slutade det att handla om passion?" - Kenza

Totally agree. Skiter i om mediebranschen ser ut så. Det suger ju.


jajaja, nu blir det natten, sov gott medmänniskor


night

hejshejs


nu ska jag kolla på TV med mamsi, hejsvejs!


DISCIPLINE ME

Jag har världens sämsta självdisciplin. Igår så vräkte jag i mig mackor, glass å allt. Inte för att jag är hungrig, nejnej, utan för att jag GILLAR att äta, särskilt FRAMFÖR tvn... Detta måste få ett stopp tänkte jag. Och när jag var ute och gick nu på morgonen (brukar få mina mesta och bästa briljanta idéer då) så kom jag på att jag ska skriva en lista, på saker jag kan äta som mellis (1-2mellis/dag), och sen när jag inte är hungrig och känner för att äta så tänker jag göra en lista på saker jag kan GÖRA istället.

Visst det är svårt, men vill komma någon vart så måste man kämpa.  Inte så mycket mer jag kan göra åt den saken.....

Imorgon 13.20 åker jag till Linköping och hänger där. ASSOFT.Här är en av mina favorit låtar (och videor) YOU GOTTA LOVE IT!
(IDA!
lyssna på detta, det är MUSE och jag tycker vi ska gå på deras konsert!)


ett aningsvis förkortat samtal med mormor, hurvida hon ska gå tillväga för att bada.

mormor: synd att det inte finns något bra badställe här i närheten!!
jag, mamma, bror: jo det finns det ju visst!... hela saltis är ju ett stort badställe *mummel*
mormor: jaha! vart ligger det då?
jag: det ligger ju vid IP, på udden!
mormor: vid båthamnen där?
jag: ja.
mormor: vid bryggan? som leder ut till den där stenen?
jag: jaa.
mormor: vart badar man då?
jag: på udden.
mormor: badar man vid bryggans början eller ska man gå ut?
jag: du går ut på udden.
mormor: men hur ska man kunna bada där? det är väll en stor sten?
mamma: du badar på höger sida av udden.
jag: det finns ställen man kan gå ner vid och bada.
mormor: jaha. men kommer jag ner där då?
jag: ja.
mormor: men kommer jag upp sen då?
jag: nej.


DIFFERENT UPDATES

pjuhh. har just gjort 65 provisoriska teorifrågor på nätet... fick 74% , man måste klara minst 80% för att bli godkänd, men för att bara ha läst mindre än halva körkortsboken så tycker jag att det var bra gjort av mig. TAGGAD SOM FAN inför körkort. skööönt. det enda som återstår är

1. MER plugg & övningskörning
2. riskutbildningen (drog&alkohol utbildning och halkbanan)
3. teoriprov + övningskörning

Ska försöka satsa på att ta kortet i år... skönt att ha det gjort :)

nu ligger jag helt utslagen i min säng, efter 500 mackor å två miniglassar senare. fyfan. menmen. jag gick upp 7 idag som vanligt & gick sådeså!

btw ska jag klippa mig nästa vecka. DETTA funderar jag på. reese withersoon stajl med en liten twist (övre bilden)
sen ska jag SJÄLVFALLET färga håret mörkare sen. men det gör jag själv ;)


(bilderna är hittade på google.)

Nu måste jag plugga psykologi & rättskunskap. BAIZ.


that sweet home alabama love

såg nyss på sweet home alabama. åh, den kärleken. När man bara ser personen och VET att han är the ONE. ben som viker sig, ett hjärta som går i 100... Att bara offra allt för den man älskar.  att bara kunna släppa allt & bara veta att följer man sitt hjärta så ordnar sig allt.

Jag har en pojkvän, han gör mig lycklig & jag trivs i hans sällskap. Men jag är på tok för ung för att hålla på å leta efter "den rätte" för mig. idag lever jag för dagen & njuter av att livet kan vara ganska bra ändå. Inte ta allt så seriöst. Jag är för ung för att veta om någon är den rätta, för ung för att tänka sådana tankar. Men jag kan bara inte låta bli att fundera över kärleken när man ser en sån här film. Jag vill också ha! Åh.. detta påminner mig om The notebook, som jag aldrig kan se igen (klarar inte av sådana STARKA kärleksfilmer mer än en gång), och Titanic. Börjar grina bara jag tänker på det.. Nu låter det som om jag inte alls älskar min pojkvän, älskar förresten, vad är det? är inte jag för ung för sånt? Kommer ihåg min förra pojkvän, vi var sådär typiskt naiva "vi ska gifta oss/vi ska köpa lägenhet/blablabla" vi ääälskade ju varandra så innerligt, vad hände då? Det tog slut. idag känner jag nada. Sjukt. i vilket fall som helst vill jag vara med min pojkvän. jag är inte på några göraslut/ta en paus/fundera stigar. I detta fall - blame the movie. Såna här filmer gör mig bara kär i kärleken, på nytt.

Åh, jag längtar tills jag också får vara med om DEN kärleken Reese Witherspoon's  karaktär Melanie i sweet home alabama fick med Jake. How lovely.


I'm feeling rough, I'm feeling raw, I'm in the prime of my life

 
enjoy yourself.


minifotoshoot; part 1


fuck.

nu på eftermiddan har jag smällt i mig allt jag kommit åt. dieten går åt helvete. det GÅR inte. jag har inte den där disciplinen ( som man tydligen behöver ha någon stark ätstörning för att behärska) för jag får inte ångest när jag äter skräpmat, jag gör det en gång i  veckan för att inte gå ner i vikt för fort men också för att "se" om jag får ångest. vilket jag inte får.

 

men nu går det inte. jag vill inte bli en tjockis & jag vill inte gå på någon hård diet. men jag VILL gå ner i vikt.

 

tips?


my new religion

Även om jag ber till Gud varje kväll, mest av en vana, så känner jag liksom ingen riktig "connection" till Kristendomen. jag gillar mest bara faktumet av att man ber, att man tror, om ni förstår. Den religion jag mest kan känna en slags dragning till är buddism, om det nu är något religon. Det är mkt mer där som jag kan hålla med om, som är logiskt och verkligt - till skillnad från alla historier i bibeln.. Här är ett stycke ur en del av förklaringen av buddismen. (Källa: wikipedia)


Karma och pånyttfödelse

Karma är ett begrepp som kan spåras tillbaka till Upanishaderna. Enligt denna tanke genererar goda gärningar god karma och onda gärningar ond karma, vilket i sin tur bestämmer vad en människa återföds som i nästa "återtillblivelse". Det slutliga målet i buddhismen är att uppnå ett upplyst stadium, buddhaskapet, och genom detta innerlig enhet i Nirvana. När individen har kommit dithän kommer ingen mer karma att produceras och ge upphov till ytterligare återfödelser.

Många buddhister tror att det inte finns någon världsfrånvänd räddning från ens egen karma. Lidandet orsakat av karmans effekt av tankar, ord och gärningar kan mildras genom att buddhisten följer den åttafaldiga vägen.
you're mine now


SUCK IT IN!


oanat.

okej. fick just reda på att min moster man som är här.. hans syster jobbar som moderedaktör på new york magazine. hon har till och med en egen tidning, Look. Hon har intervjuat dolce & gabbana, yves saint laurent m.m. hon är quite big in the big apple.

när jag träffade henne första gången trodde jag hon jobbade som fotograf åt ngn modetidning.. det var tydligen lite mer än så.

bra kontakt?


söndagsmys

Nu har alla gäster gått hem efter en underbar lunch för mormor. för första gången på länge kan jag verkligen säga att det var hur trevligt, underbart & lyckat som helst. stämingen, maten, familjen, allt.

nu sitter jag med mormor här i vår soffa & läser tidskrifter & kollar bloggar.. hon ska stanna här i veckan. egentligen var det tänkt att mormor, mamma & plastpappa skulle till hans hus i fjällen nästa vecka & plockat svamp. men i och med att herr. cancer har gjort en comeback i livet så ska hon påbörja behandlingen nästa vecka. så det blir inget fjällen, men mamma är okej med det, hon vill ju börja såfort som det gick.

Är mamma glad, är alla glada.
älskling åkte hem idag till Linköping.. men nästa helg åker jag ner igen! Deras nya lägenhet var verkligen hur mysig som helst, ser många långa & roliga kvällar framför mig där!


linköping nästa

Hjälper älskling att flytta idag. Han har ju köpt en liten 4 med sina vänner så nu måste vi ta ner massa saker :)

Så det blir en liten roadtrip idag, underbart att komma bort från stockholm lite.

Hörs sen :)

weekend.

Kan bli dålig updatering i helgen. Mormor fyller 85 idag & hon kommer hit imorn. På söndag ska vi ha en stor lunch för henne med släktingar, även de som bor i USA, så jag vill gärna träffa dem så mkt som möjligt..
Det blev ju lite extra speciellt med denna lunch nu när beskedet om mammas tillstånd har kommit.

Men jag ska försöka skriva så mycket jag kan :)


helgens lilla boktips jag kan ge er är böcker av Jackie Collins, lite retro, lite 80-tal. Men oh så bra!

Ingen lektion

trodde jag skulle ha lektion om 10 min men tydligen inte. Skippade samma lektion igår, och tydligen hade de haft "två lektioner i en" då, så de ställde in denna idag. Happ. Skönt. Oscar är på centralen kl 18.. frågan är bara vad jag ska göra tills dess.. Har ätit 3 luncher än så länge, det är ju fredag ;)

Any tips?


mina cigg är slut. men jag kanske borde köra på en rökfri helg..


fridaykid


Finns det något bättre än att vakna upp en tidig morgon & inse att det är fredag?
Börjar om 45 min. Har EN lektion, när börjar nästa? Jo, 14:00. Men det är fredag!


LAZYNESS

Kan bli så grymt sur på mig själv. Känner ibland (ofta nu på sista tiden) att jag bara latar bort mitt liv.. Det enda jag gör när jag är hemma är dator & tv. Mina intressen som att rita/måla/skriva gör jag extremt sällan. Blir så sjukt sur på mig själv. Jag har ju så mkt energi & ambitioner egentligen.

Känns som om det enda jag gör är TV&data, eller vänta lite nu - det är ju typ det enda jag gör. Tack gode gud för skolan. Annars skulle mitt liv se ut som om de sista dagarna (veckorna?) på sommarlovet, evigt TVtittande på billiga såpor & internetfördriv.. Jag blir så otroligt lat av Tv & data, funderar på att ta bort dem under en dag och bara testa vad jag gör utan dem.

AHH. Jag är så trött på att tänka att jag "ska plugga körteori/ska göra något av mina intressen...SKASKASKA" suck. Det slutar ändå alltid upp med att jag kollar på TV eller surfar på internet.. Det är dags att dra ur tummen ur röven. Det MÅSTE bli ändring.

Någon som känner detsamma?


ungefär såhär känner jag mig varje dag.  Bild tagen i somras.


Imorgon kommer Boyfriend

För några dagar sen, för en vecka sedan, när jag låg storgråtandes i min säng hemma hos mamma, så ville jag bara umgås med Oscar. Jag behövde känna att någon jag älskade så mycket var frisk och kunde hålla om mig innan jag skulle sova. Någon som jag vet inte hade någon sjukdom, någon som jag älskade & ville vara med, inte skulle tas ifrån mig. Jag fick en svag känsla av panik när faktan att han kommer studera i Linköping i fem år dök upp i min hjärna. Han är inte lika lätt tillgänglig längre. Inget var fan lätt tillgänligt längre.

men imorn, då kommer han hit. Två veckor var det sen vi sågs. Jag vet, det är segt i början. Han måste lära känna sin nya skola och likaså jag. Vi måste komma in i vardagen först. Men åh, så underbart det känns. Jag vill bara isolera mig med honom, stänga ute världen, köpa all världens godis, se världens bästa film och känna hans beskyddande armar runt min kropp.<3
vi är inte så mycket för seriösa bilder. as you can see.


Crappy.

Idag när mamma lunchade med sina kollegor så snodde någon hennes mobil. Hon hade den i ytterfacket, men hade alltid väskan på axeln. Helt otroligt. Är det inte liiite ute med att sno mobiler? Vad fan ska man med dom till? Det var inte ens en modern mobil, ingen PRADA mobil eller något särskilt. De lär väll högst få 300 för den.
Idioter. Så hon köpte en ny för massa pengar genast, hennes mobil är ju livsviktig i hennes jobb, med massor av viktiga kontakter & sånt. Usch. Som om mamma inte hade nog med problem.

Det sista man vill just nu är ju att höra att mamma är ledsen.


Har du funnit dig själv?

Läser psykologi B nu i trean. Vi håller just nu på med Utvecklingsteorier..... De här gick vi igenom igår på lektionen, enligt många forskare inom psykologin, så har du funnit dig själv när:

 - Du kan sätta upp inre ramar & regler som du följer

 - Du kan se på dig själv bakåt i tiden & känna igen dig & planera inför framtiden & då känna ett lugn.

 - Du kan lugnt & sakligt sätta dig in i en annan människas situation & förstå, utan att bli upprörd eller arg.

 - Du har ditt första långa förhållande...


Stämmer detta in på någon av er? Jag tycker det verkar lite mysko, men jag kan ju inte säga att jag 100% kan svara JA på allt.

Det sägs ju också att det inte är förrens i 20årsåldern man vet vem man egentligen är.. jag är fortfarande 18 så jag har ju två år på mig att fundera ut det, om det nu stämmer.


Förståelse

Fick en kommentar i förra inlägget som tydligen inte förstod varför jag lade upp lite festliga & roliga bilder, till skillnad från mina annars lite mer djupa tankeinlägg & funderingar. Tydligen borde man bara sitta inne i sitt rum & ruttna när något hemskt inträffar, som man inte kan göra någonting åt.

För de som inte läst (eller förstått) faktarutan under profilbilden så kan jag ju säga vad syftet (enligt mig) med denna blogg är:

Jag har denna blogg för att kunna skriva av mig om hur jag känner, mina tankar & liv kring det hela. Jag gör det för jag är inte så mycket för att prata om det hela. Hela den här bomben om mamma kom för en vecka sedan, och själva beskedet av vad det var för slags cancer fick jag reda på i tisdags. Det var då jag bestämde mig för att verkligen satsa på bloggen och ha den som ett ställe för mig att uttrycka mig & dela med mig.

Jag ser också denna blogg som en mötesplats för unga/äldre människor som befinner sig i samma/liknande situation som mig. Men också för människor som är nyfikna, människor som också kanske vill dela med sig av sig själva. Vill ni skicka mejl till mig, få stöd, eller berätta något inspirerande eller vad som helst, så gör gärna det! Ni är alla hjärtligt välkomna.

Men, människor som inte kan acceptera att jag skriver inlägg som inte är sorgsna/djupa, som t.ex. då föregående inlägg, behöver inte läsa. Det är viktigt för mig att kunna tänka på annat ibland, försöka glömma alla tråkiga grejer i livet & bara skratta. Vilket kan vara och ÄR oerhört svårt. Återigen till faktarutan om mig, där står det bland annat: "

"Denna gång beskedet kom förändrades våra liv, inte bara mammas utan människorna i hennes närhet också. Mitt bloggnamn Bohemicana kommer från ordet Bohem, vars livsstil betyder bland annat "leva för dagen", och det är just vad jag & människorna i min närhet nu gör. Vi tar varje dag som den kommer, njuter av att få leva & tar ingenting för givet"

Tror många människor som befinner sig i en livskris eller liknande, trots att allt känns skit & värdelöst, ändå någongång bara vill glömma allt. Vi är bara människor, vi måste få skratta någongång.

Sen att det är jävligt okänsligt att skriva så som personen gjorde är bara helt onödigt. Varför sparka på någon som redan ligger?

charader, glädje & sorgvar på middag i lördags. funderade på att banga för jag mådde skit efter att några dagar innan fått reda på att cancern spritt sig, men jag gjorde det. glädje går före sorg.

kan ju säga att charadlapparna jag fick var; baksug, 69an & nudist. det gick inte så bra. men kul var det.

THAT'S LIFE.

förlåt för dålig updatering idag. har vart lite busy hela dagen.

efter skolan åkte jag hem för att byta skor. ser mammas bil på parkeringen & min brors moped intill huset. förstod att hon var mitt uppe i att berätta nyheten för min bror. och uppe på övervåningen i vår beiga soffgrupp sitter min lillebror med röda ögon, men inga tårar, mittemot mamma. Jag kramade honom sedan, när mamma stuckit och sade att allt kommer bli bra. Vi har iaf varandra, jag och lillebror.

men jag har smält det lite nu känns det som. jag har en känsla inom mig som säger att det kommer gå jättebra. otroligt vad allt går upp och ner, igår kunde jag inte somna pga alla tankar i mitt huvud, imorse var jag kvar i samma tankar. under dagen mådde jag bättre och bättre.

hatar verkligen att må skit. vem gör inte det liksom? Men man är ju van med att vara lite ledsen, gråta, då och då, men man är också van att det går över efter några timmar/nån dag men sen vet man att man blir glad snart igen. i mitt läge vet man aldrig när man kommer bli glad igen, få tillbaka den där livsgnistan igen.

men sånt är livet ibland. och hur jävla mycket jag vill vakna upp från allt det här, byta liv med någon, trycka på ångra-knappen, så går det inte. jag är här, i mitt liv, just nu & jag kan inte fly från det. that's life.


en lycklig jag med okänd underbar holländare för någon månad sen på kulturhusets tak. då cancern hade spritt sig, men jag, och mina när då ovetandes levde våra liv. Vi kan alla dö närsomhelst, man behöver inte ens en sjukdom för det, men det är när man får faktan, for real, upptryckt i fejset som man tvingas inse den. Men vem vill hålla på å gå runt & vara orolig för döden hela tiden?

ny dag, nya tag

Somnade sen, vaknade innan sju idag. hoppade upp ur sängen & ut på 30 minuters powerwalken. för mycket hemska tankar om mamma. för mycket. när man tränar så utlöser ju kroppen endorfiner som gör att man bli glad & sånt. känner mig lite gladare nu.

I själva verket bär vi alla på en dödlig sjukdom, den är vår välsignelse men också vår förbannelse - livet.
Mammas sjukdom kan man jämföra lite med diabetes. Hon kommer förmodligen aldrig bli frisk från det, helt och hållet (men vem fan är helt frisk?), vilket gör att hon får göra det till en ny  vana i hennes liv.

Diabetiker tar sprutor varje dag. Mamma får kontinuerligt åka in till sjukhuset och kolla sig. Jag ska säga till läkarna att jag vill att mamma ska vara under så stor kontroll att de hinner stråla bort det onda innan det ens hinner sprida sig. Så vi slipper sånt där. Så att mamma slipper det. Så vi bara gör denna sjukdom till en form av SjukhusSjukdom - man åker in till sjukhuset oftare än andra människor. Jag följer gärna med varje gång.

Jag sa till pappa nu när vi åt frukost, precis innan han skulle gå att jag inte vill vara ensam. Han förstod. Men på höstlovet åker jag, han och min bror till New York (pappa&mamma är skilda) så det blir underbart att komma bort ett tag.

Nu måste jag skynda mig, skolan börja om 20.

Ha en bra dag allesammans, och ta hand om er!

Kväll

Vill börja detta inlägg med ett stort TACK till alla kommentarer jag fått av er. Det betyder så oerhört mycket.


Var ute nu ikväll en stund och träffade som sagt min bästa killkompis. Det kom säkert 10 olika bra tillfällen att berätta det. Han undrade varför jag inte var lika glad & sprallig som jag brukade vara. Men jag avfärdade de frågorna snabbt. Bestämde mig för att berätta det när jag själv smält allt först. Om jag någonsin gör det. Fyfan. Händer det här verkligen mig? Kan jag få vakna snart? Som när man drömt en hemsk mardröm och sedan vaknar upp helt svettig, och inser att allt bara var en dröm. Underbara känsla.

Wellwell.. Kollar på "Åttlingmammans otroliga liv"på femman, hon visade just bilder på hennes mage i tredje veckan, såg ut som om hon var i åttonde månaden! Shiet. Otroligt vad människan är kapabel till. Någon mer som ser på programmet? Någon som hört talas om henne?


inspirerande

Är det någon som vet nån inspirerande musik? Någon bra text/dikt/poesi? Är in big need av det nu.
Satt på golvet i mitt rum nyss och läste lite ur en bok, i bakgrunden spelades Pinks "dont leave me".
"I forgot to say it loud, how beautiful you really are to me......please dont leave me" tror ni inte jag börjar böla?
Brukar aldrig ta åt mig av sångtexter, eller ens lyssna på dem, gillar bara själva musiken. Men när man befinner sig i någon av livets alla olika situationer, så sugs man till allt som man kan associera sina känslor till.

Så är det någon som har någon annan, positiv, musik/poesi/text? Du kan ha skrivit den själv eller nått.


Ska gå en promenad med min bästa killkompis snart. Vet inte om jag ska säga. Hatar att gråta inför folk.

in my head

jag vet att jag borde plugga. jag vet att jag borde äta mer. men det är så mycket i mitt huvud just nu. förklarade precis för min pojkvän hur läget var. får se hur han svarar. förstår att det är oerhört svårt för de som aldrig haft en sjuk familjemedlem att förstå hur det känns. men bara ett "jag beklagar/jag hoppas det blir bättre" betyder jättemycket ändå.

funderar på att starta en insamling för cancerfonden.. man kan ju göra det hos dem.

hela den här dagen har varit en omvändning i hela mitt liv. det har fått mig att bli starkare, känns det som. men samtidigt, det är svårt. det är hårt & svårt. jag är precis en steg ifrån tornadon, redo att sugas in, men det spelar ingen roll hur länge jag är där inne, för någongång slutar tornadon snurra, och man kan se allt klart igen. jag skriver den här bloggen för att jag klarar inte av att prata om det, förutom några korta "det blir bra, hon har bra läkare", men inget mer. jag har alltid älskat att skriva och jag hoppas kunna hjälpa/stötta/inspirera andra människor här. även fast jag vet att jag ibland kommer bryta ihop totalt, men det är en del av processen.

 

det som inte dödar en, gör en starkare.
I dont wanna tell

Har varit helt skakig sen jag fick beskedet. Har inte ätit lunch ens. Och tack vare att jag har en liten miniätstörning (känns det som) så äter jag inte ändå. kan lika gärna spara mig till middan säger min hjärna. MAT säger min kropp. Men jag vet inte. Just nu känns size 0 så otroligt löjligt. Man blir inte lyckligare av att väga 10 kg mindre, men för mig har jag så länge velat det, så de vore ju mer som att nå ett mål för mig.

Hursomhelst. Tillskillnad från förra veckan då mamma kom hem & berättade att hon hade vart på kontroll & att de upptäckt cancerceller i benen och ryggen - då jag totalt bröt ihop. Så känner jag mig så stark idag. Jag måste vara stark - för mammas skull.

Jag vet att jag borde prata med mina vänner om detta mer, jag har inte ens berättat för en av mina närmaste. Jag vill inte berätta. Jag vill inte höra vad det är som hänt, jag vill inte höra mig själv säga det. Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig. Jag vill bara att allt ska blir bra.. Allt som händer just nu känns så surrealistiskt, DETTA HÄNDER JU ALLA ANDRA! INTE MIG. Hon blev ju frisk sist. Nu kommer hon ALDRIG bli det igen.

Vill inte, vill inte, vill inte.


foto: jag.

no more crying.

ena sekunden ville jag bara sjunka ihop. svimma på trafikskolans entretrappa. sjunka ner i ett svart hål. glömma att jag fanns. bli fri från smärtan. skelettcancer. påminde mig direkt om en engelskafröken jag kände till som hade fått det efter sin bröstcancer (antar jag) och efter år av kämpande, tillslut somnat in. men min mamma är stark. läkarna hade ett positivt besked. det hade INTE spritt sig i hela kroppen. hon har en av VÄRLDENS bästa cancerläkare/forskare vid sin sida. hon kommer blir bra. det är i ett tidigt skede.

jag vill gråta först. men efter körlektionen, när jag träffade mamma. ville jag inte gråta mer. no more crying. jag ville vara stark. för jag vet innerst inne att hon kommer kunna leva ett långt liv. hon kommer aldrig kunna bli helt frisk sa dem. men vem fan är det? det här är en ny vana som måste komma in i ditt liv, våra liv. ungefär som att ha diabetes, ta sprutor varje dag.


det är andra gången vi får ett sådant här besked om mamma, men det är första gången vi verkligen inser att livet är extremt skört, och hur mycket jobb & slit man än tycks ha, så är det själen som måste må bra. och det är det vi kommer fokusera på nu. vi ska glädjas av varje dag livet ger oss. ta vara på, resa, uppleva nya ting. man kan närsomhelst dö, man behöver inte ens ha en sjukdom.

så ta vara på era liv. gör det ni känner för. lycka & välmående behöver inte sitta i pengar. det sitter i själen.

se till att vårda den ömt.

jag älskar dig mamma, vi tar oss igenom det här. du vet det, jag vet det, alla vet det. och fan vad våra liv ska bli underbara.

lev medans du kan.


1. lycka
2. långt liv

get away
det slog mig verkligen idag när jag gick på min vanliga morgonpowerwalk att jag bara vill fly. jag vill fly från alla falska vänner, och denna by & stad. jag vill åka bort. bort, bort, bort. och börja ett nytt liv med nya vänner, äkta vänner & ett fantastiskt jobb.  jag är så förbannat trött på att känna mig så vilsen & ensam.

om jag lyckas gå ner 2 kilo nu i september så ska jag ge mig själv någon slags belöning, någon som har något tips på vad?

fuck the rest and do it


foto: jak&jil blog

jag älskar tomboy stilen. och jag älskar hennes kropp..
om några månader är jag DÄR.

RSS 2.0